04-05-2017 - Coma de Pedrons
07-05-2017 - Aneto i Maladeta
07-05-2017


Nit a la belle etoile al Pla de la Selva on ja deixem el cotxe. Amb les primeres llums entra aire i els primers nvols. Que no havia de fer bon temps avui avui!?!?

Comencem a caminar per la pista que remunta el bosc d'Aixeus. Trobem un corriol una mica brut per que ens permet tallar algunes marrades i pujar ms directament cap al barranc. Posem esqus a cota 1900 m i seguim guanyant alada. Deixem el barranc que ens duria a l'estany i enfilem el llom nord que amb algun curt tram a peu per manca de neu i algun flanqueig amb grampons per neu dura ens porta al peu de la pala NO somital. Guanyem el Monteixo a peu i no ens hi quedem gaire estona per la rasca que hi fa. Recuperem esqus i d'all mateix agafem la canal NE que amb les ullades de sol ha transformat just al punt. Descens perfecte fins l'estnyol d'Aixeus.

Poc a poc els nvols van dissipant i el dia esdev ms agradable. Posem pells i anem directe al Nors per la canal NW. Els darrers 30 m de la canal amb grampons i amb esqus altre cop fins el cim. Ara s que podem gaudir de millors vistes arreu i ja no fa tant aire. Fem un reps al panorama i constatem que aquesta primavera no esquiarem gaires ms dies. Anem a treure el nas a la canal NE per aquesta est pedregosa a la sortida. Aix que ens decidim per la pala N, que trobem dura en els primers 100 m i tot seguit just al punt. A l'indret del Sentinella, en lloc de seguir el descens cap a Aixeus, saltem en direcci nord-est per fer un descens directssim, sostingut i amb neu primavera perfecte fins a 50 m del Pla de Boet.

Canviem esqus per espardenyes que encara ens queda un bon passeig per tornar al Pla de la Selva. Els cotxes que han volgut pujar en direcci al Pla de Boet de seguida s'han trobat amb congestes i han hagut d'aparcar.
 


deixant Aixeus i remuntant cap al Monteixo

arribant a la pala del Monteixo

entrada de la canal NE amb el Nors en primer terme

bon descens per la canal NE

remuntant cap al Nors amb el Monteixo i la canal NE al darrere

pala N del Nors amb la fita per saltar cap al descens del Sentinella

inici del descens del Sentinella cap al Pla de Boet
Autor: Insaciables
 
  Comentaris:


No és pot reproduir la informació d'aquesta pàgina (texots i fotos) sense l'autorització dels autors o administrador de la web.
© www.esquidemuntanya.com contacte
2017 - 2018
Moltes gràcies
5a CronoNúria
21 de gener
Unió Excurcionista Vic
Trace
Catalana

7 Gener
Les Angles
Cronoescalada
Vall de Boí

13 Gener
C.E.A.R
Sprint Vall de Boí
14 Gener
C.E.A.R
Vertical GrandValira Àliga
10 de febrer
Soldeu Esquí Club
Certescans
11 de febrer
Agrupació Científico-Excursionista de Mataró
Núria-Puigmal-Núria
18 de març
Centre Excursionista de Terrassa
54a Cursa UEC Bassiero
  25 de març
U.E.Catalunya Bcn
2a Esquella de la lluna
30 de març
C.Alpí Vall del Segadell i C.P.Queralbs-Núria
40 Travessa Ransol - La Serrera
1 d'Abril
Soldeu Esquí Club
9na Crono Era Pujada
1 d'abril - C.E.Aran