09-05-2017 - Serra dera Pleta Naua
07-05-2017 - La Volta de les tres nacions
09-05-2017


Sortim de la Besurta i als 10 minuts ja ens calcem esqus, passem per la Renclusa i enfilem amunt, abans del Portilln superior anem cap a la glacera de la Maladeta i enfilem a peu la petita canal sota el Collado de la Rimaya. Neu dura que facilita i agilitza la progressi. Carenegem fins al cim, fotos de rigor i continuem per la carena direcci al Pico dAbadas. En un moment donat ens decantem per la dreta (costat oest) i seguint unes fites anem desgrimpant entre mig de blocs i per canaletes fins a sortir al coll que hi ha just abans del Pico Abadas, desgrimpada en general fcil per amb algun pas curt, delicat i exposat. Aprofitem per pujar el Pico Abadas que s all mateix, tornem al coll i fem la primera per curta baixada cap a la glacera de lAneto, neu collonuda, de seguida per diagonal mantenint alada per sota els Malditos, tornem a posar pells i perdent poca alada arribem al collado de Coronas. Curta desgrimpada en roca i amb esqus a lesquena fem diagonal fins a sota lEstasen, neu dureta al corredor que fa que la pujada sigui rpida, sortida pel Petit Black i remuntada final fins a lAneto. Tot i ser laborable avui per aqu dalt hi havia una gentada de du, allargar la ruta i fer-ho amb calma a tingut la recompensa destar a dalt el cim sols i sent els darrers a baixar.
Baixada cap a Aigulluts amb bona neu fins a mitja glacera i neu molt pesada a la part final. Quan arribem al pla dAigualluts esqus a lesquena fins a la Besurta.
Dani, Guillem, Marc i Miquel

 
https://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=17676758


Per sobre la Renclusa

Cregea des de Maladeta

Maladeta des de Pico Abadas

Aneto i Malditos des de Pico Abadas

Flanquejant cap a Estasen

Sortint de Petit Black

Dalt Aneto

Vistes cap a glacera Aneto

Aneto des de Pla d'Aigualluts

Foto per comentari Jeroni. Part alta Estasen
(1 coment..)
Autor: Quelaut
 
  Comentaris:

autor:Quelaut
11-05-17
autor:jeroni
11-05-17
autor:Quelaut
10-05-17
autor:Toni Mndez
10-05-17No és pot reproduir la informació d'aquesta pàgina (texots i fotos) sense l'autorització dels autors o administrador de la web.
© www.esquidemuntanya.com contacte
2017 - 2018
54a Cursa UEC Bassiero
  25 de febrer; U.E.C. Bcn
9na Crono Era Pujada
1 d'abril C.E.Aran

- - - - - - - -
resta de curses pendent de la publicació del calandari de la FEEC