05-12-2017 - Bagergue - Blanhiblar
06-12-2017 - Pouyau des de Mont - Val Louron
06-12-2017


Des de Grau Roig ens dirigim al Montmals pel Circ dels Colells mentre observem la poca neu que hi ha a carenes i lloms. Conscients que no arribarem a dalt amb els esqus als peus ens ho agafem amb resignaci i amb l'esperana de poder arribar el mes amunt possible.
Desprs de pujar per pistes tancades per falta de neu i mig tractades per l'estaci, arribem a l'Estany Segon amb bon gruix de neu per sense base, a la baixada haurem d'anar amb molt de compte de no fer un xafastre!
Desprs de dubtar ms d'una vegada per escollir el millor itinerari, arribem al Circ dels Colells i ens descalcem els esqus. En concret, abans del Coll de Montmals i a uns 170 metres de desnivell del cim.
Decidim fer cim tot i la manca de neu i en mitja horeta de pags pugem a dalt i tornem al punt on la neu permet el descens.
Efectivament, fins a l'Estany Primer, on hi ha les pistes, baixem prenent precauci de no fer malb els esqus malgrat la bona qualitat de la neu.
Un cop a Grau Roig, decidim anar a fer el Pic Blanc. Ens apartem de les pistes seguint una traa ja oberta que, per dins el bosc, flanqueja les parets del Bony d'Envalira i continua suaument sempre en pujada pels Clots de la Menera.
Anem flanquejant mica en mica per sortir dels Clots i baixant una miqueta per un tub sense treure pells, connectem la darrera pujada fins al Coll Blanc. Ara si, amb tot el bullici de l'estaci d'esqu.
Des del coll, encarem el darrer tram de pujada amb esqus gaireb fins al cim. La baixada la fem amb els esqus a les mans fins que la neu permet esquiar en condicions, just fins al tele esqu.
Arribem al cotxe desprs de baixar per les pistes de l'estaci.

14km, 1350m D+

 
https://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=21403002


Desolador panorama des del Montmals

Clots de la Menera

Bona neu, poca base

Des del Pic Blanc
Autor: Guillem
 
  Comentaris:
No és pot reproduir la informació d'aquesta pàgina (texots i fotos) sense l'autorització dels autors o administrador de la web.
© www.esquidemuntanya.com contacte
2017 - 2018
Moltes gràcies
5a CronoNúria
21 de gener
Unió Excurcionista Vic
Trace
Catalana

7 Gener
Les Angles
Cronoescalada
Vall de Boí

13 Gener
C.E.A.R
Sprint Vall de Boí
14 Gener
C.E.A.R
Vertical GrandValira Àliga
10 de febrer
Soldeu Esquí Club
Certescans
11 de febrer
Agrupació Científico-Excursionista de Mataró
Núria-Puigmal-Núria
18 de març
Centre Excursionista de Terrassa
54a Cursa UEC Bassiero
  25 de març
U.E.Catalunya Bcn
2a Esquella de la lluna
30 de març
C.Alpí Vall del Segadell i C.P.Queralbs-Núria
40 Travessa Ransol - La Serrera
1 d'Abril
Soldeu Esquí Club
9na Crono Era Pujada
1 d'abril - C.E.Aran