06-02-2018 - Volta per La Tuca
07-02-2018 - Taga i Puig de Coma d'Olla
07-02-2018


Travessa del Montseny amb esqus sortint de Fontmartina, passant pel Tur de l'Home i les Agudes, descens cap a Sant Maral i ascensi al Matagalls per acabar la jornada a Collformic.

Ens llevem ben d'hora ben d'hora per deixar un primer cotxe a Collformic i desprs dirigir-nos cap a Fontmartina. Sortim amb esqus a l'esquena; desprs de 20' ja posem pells i no ens traurem ms els esqus dels peus en tota la jornada.
Bon ascens al Tur de l'Home, tamb bona travessa intentant no perdre alada cap a les Agudes, on ens trobarem la 'perla' de la jornada: la canal del vessant nord-oest que baixa de les Agudes en sentit sant Maral: gran quantitat de neu pols d'una qualitat excellent (ja voldrem trobar-la sovint aix al Pirineu)!La canal es divideix en 2 trams, el primer i ms inclinat just sota les Agudes, i el segon, desprs d'uns metres de sortejar uns quants arbres, s una gran pala/clariana que al final ens deixar just al GR que condueix cap a Sant Maral; seguim la pista amb esqus als peus.
L'ascensi a Matagalls des de Sant Maral es presenta ja bruta en l'inici (el cam molt trepitjat ja) i ms practicable una vegada arribats a la fageda. Arribem ja fora tronats al Matagalls (aplec d'esquiadors) per fer l'ltim descens enmig de neu bona per trepitjada a dalt, i un salvi's qui pugi ja passat el Pla de la Calma.
Memorable jornada per recordar que val la pena sabent que poques oportunitats com aquesta hi haur.


 
https://ca.wikiloc.com/rutes-esqui-de-muntanya/travessa-del-montseny-de-fontmartina-a-turo-de-lhome-agudes-matagalls-i-collformic-22507535


Pujant cap al Tur de l'Home amb el Matagalls al fons

Ascensi cap a Matagalls

Coll Pregon

Dalt el Matagalls
Autor: Marc
 
  Comentaris:

autor:Guillem
07-02-18No és pot reproduir la informació d'aquesta pàgina (texots i fotos) sense l'autorització dels autors o administrador de la web.
© www.esquidemuntanya.com contacte
2017 - 2018
Moltes gràcies
5a CronoNúria
21 de gener
Unió Excurcionista Vic
Trace
Catalana

7 Gener
Les Angles
Cronoescalada
Vall de Boí

13 Gener
C.E.A.R
Sprint Vall de Boí
14 Gener
C.E.A.R
Vertical GrandValira Àliga
10 de febrer
Soldeu Esquí Club
Certescans
11 de febrer
Agrupació Científico-Excursionista de Mataró
Núria-Puigmal-Núria
18 de març
Centre Excursionista de Terrassa
54a Cursa UEC Bassiero
  25 de març
U.E.Catalunya Bcn
2a Esquella de la lluna
30 de març
C.Alpí Vall del Segadell i C.P.Queralbs-Núria
40 Travessa Ransol - La Serrera
1 d'Abril
Soldeu Esquí Club
9na Crono Era Pujada
1 d'abril - C.E.Aran