04-03-2018 - Refugi de Bsines - Coll de Puymorens
01-03-2018 - Montenegro-Kolasin-Cupovi-Kljuc
28-02-2018


Des del poble de Zabljak on hem arribat de matinada, anem direcci a lestaci desqu SavinKuk. Comencem des de laparcament de lestaci amb setanta centmetres de neu acumulada les darreres 48 hores. Hi ha boira per es preveu un dia clar i amb molt de fred, el perill dallaus s com a mnim 4 i cal anar amb molt de compte.
La meitat superior de lestaci est tancada segurament per aquest motiu. Anem guanyant altura pel costat de les pistes de la part baixa de lestaci. El terreny va guanyant inclinaci fins a laltura del telecadira de la part mitja de lestaci. Entrem a la coma central carregadssima de neu parant atenci i separant-nos en grups de tres. Superat aquest tram, arribem a un plat superior i encarem la segona pala encara ms carregada que la primera. Avancem separats ja que el mantell s molt inestable. Superem aquest tram i tornem a arribar a un petit plat on hi ha un refugi i el final del telecadira superior de lestaci.
Plcidament i de forma ms suau, assolim el cim de SavinKuk amb un sol radiant i molt de fred. Desprs de fer unes fotos, comencem la baixada en una neu pols impressionant fent una primera parada per replegar-nos abans dafrontar la pala principal.
Baixem un a un per evitar sobrecrregues que podrien desencadenar una allau i fer-ho baixar tot. Ens tornem a replegar al final del telecadira de la part mitja. Iniciem el descens de la primera coma fins al comenament de la pista de lestaci. Decidim tornar a posar pells i ens dirigim a laresta que va en direcci a lIstocni. Primer passem per un tram de bosc i posteriorment ens situem sobre el llom carener.
Avancem suaument sobre terreny de neu ventada fins als 2200 metres. Passen de les cinc de la tarda i malauradament anem molt justos de temps per afrontar lIstocni. El fred cada cop s ms intens i una lleugera brisa augmenta la sensaci de fred. Sortosament, la posta de sol ofereix unes bones panormiques de la vall i la baixada torna a prometre.
Traiem pells i iniciem el descens cap a lestaci gaudint duna neu excepcionalment seca i abundant.

 
https://ca.wikiloc.com/rutes-esqui-de-muntanya/ski-touring-montenegro-savin-kuk-panali-istocni-ridge-23085506Autor: Guillem
 
  Comentaris:
No és pot reproduir la informació d'aquesta pàgina (texots i fotos) sense l'autorització dels autors o administrador de la web.
© www.esquidemuntanya.com contacte
2017 - 2018
Moltes gràcies
5a CronoNúria
21 de gener
Unió Excurcionista Vic
Trace
Catalana

7 Gener
Les Angles
Cronoescalada
Vall de Boí

13 Gener
C.E.A.R
Sprint Vall de Boí
14 Gener
C.E.A.R
Vertical GrandValira Àliga
10 de febrer
Soldeu Esquí Club
Certescans
11 de febrer
Agrupació Científico-Excursionista de Mataró
Núria-Puigmal-Núria
18 de març
Centre Excursionista de Terrassa
54a Cursa UEC Bassiero
  25 de març
U.E.Catalunya Bcn
2a Esquella de la lluna
30 de març
C.Alpí Vall del Segadell i C.P.Queralbs-Núria
40 Travessa Ransol - La Serrera
1 d'Abril
Soldeu Esquí Club
9na Crono Era Pujada
1 d'abril - C.E.Aran