17-03-2018 - Coll de Pal
18-03-2018 - Refugi de l'Illa - Coll Montmals - Grau
17-03-2018


Inicialment tenem reserva per anar al refugi de Llauset (Osca), per el mateix divendres fem canvi (previsi allaus desfavorable) i reservem amb molta sort per la nit de dissabte al nou refugi de l'Illa a Andorra.
Sortim de Grau Roig amb sol, per ja s'endevinen nvols a la vista. Sembla que ha nevat uns 10 cm durant la nit. Anem directes cap al coll de Montmals, on ens trobem a les clssiques motos de neu de merda de la zona. Soroll i olor de benzina :-(
Fem el coll i tirem cap al cim, uns amb ganivetes i d'altres amb grampons. A la baixada ja s'est tapant i no gaudim de gaire relleu. Capa de neu freda de 10cm sobre d'una crosta dura. Creuem el llac de Montmals per l'esquerra, per anar a buscar la seva desembocadura per acabar baixant entre arbres (est molt guapo) fins al riu Vallcivera (Catalunya), GR11. Comena a nevar per no emprenya. Fa fred. Posem pells, remuntem cap al pla de Vallcibera. Ja s'endevina el coll de l'Illa que s per on volem creuar. Pujada agradable, un cop al coll continuem planejant encara amb pells, fins que veiem la presa, des d'on llavors ja tenim el refugi a tocar. Baixem amb pells (no paga la pena) i donem la volta per la part inferior (no cal) per buscar la porta.

L'entrada del refugi est pensada per l'estiu, doncs s un passads estret on cal deixar les coses. Un tap constant de gent. Cal millorar-ho.

Refugi molt maco per dintre, de fusta clara, molt ben allat, temperatura agradable, bon sopar, dutxa calenta, pijades, concert de nit, una mica car... guai ;-)

Sortida de 9 socis del Club Muntanyenc Sant Cugat.
 


Cap el coll de l'Illa al centre de la imatge

A sota el refu antic. A sobre el refu nou de l'Illa (Andorra)

Entrada del nou refugi de l'Illa

Menjador del acollidor refugi de l'Illa

Dormitori de 8 del refugi de l'Illa
Autor: Ernest
 
  Comentaris:
No és pot reproduir la informació d'aquesta pàgina (texots i fotos) sense l'autorització dels autors o administrador de la web.
© www.esquidemuntanya.com contacte
2017 - 2018
Moltes gràcies
5a CronoNúria
21 de gener
Unió Excurcionista Vic
Trace
Catalana

7 Gener
Les Angles
Cronoescalada
Vall de Boí

13 Gener
C.E.A.R
Sprint Vall de Boí
14 Gener
C.E.A.R
Vertical GrandValira Àliga
10 de febrer
Soldeu Esquí Club
Certescans
11 de febrer
Agrupació Científico-Excursionista de Mataró
Núria-Puigmal-Núria
18 de març
Centre Excursionista de Terrassa
54a Cursa UEC Bassiero
  25 de març
U.E.Catalunya Bcn
2a Esquella de la lluna
30 de març
C.Alpí Vall del Segadell i C.P.Queralbs-Núria
40 Travessa Ransol - La Serrera
1 d'Abril
Soldeu Esquí Club
9na Crono Era Pujada
1 d'abril - C.E.Aran