15-04-2018 - Intent al Tuc del Forn, Andorra
17-04-2018 - Volta al Montmals
19-04-2018


Est fonent molt rpidament i en general el terreny est estable. Cal anar molt dhora i evitar les hores de mxima insolaci. De moment, la gran quantitat de neu, permet fer moltes rutes i cims aix que caldr aprofitar-ho.
Com que vaig sol i mespera una jornada laboral desprs, no em complico la vida i faig la clssica de la zona.
Surto de laparcament inferior de Vallter passades les set del mat per la pista trinxada pel pas de raquetes i esqus. Lestaci fa dies que est tancada i ms amunt ja no distingeixo qu s pista o fora pista, estic sol. Tot i que no ha fet fred durant la nit vaig trobant la neu dura a mida que guanyo altura, sobretot a la pala de Bastiments, passat el Coll de la Marrana. Hi ha nvols alts i les parts altes dels cims estan coberts per la boira. Arribo al vrtex geodsic,a la cara nord encara hi ha menys visibilitat. Bufa vent, aix que sense ms dilaci, trec pells i avall.
Busco la part de la pala menys trinxada per poder baixar cmodament sense deixar-hi les dents. Al Coll de la Marrana torno a posar pells i pujo el Gra de Fajol. A dalt, igual que Bastiments, mengoleix una fina boira. Faig el descens pel mateix itinerari de pujada rascant amb alguna pedrota a la zona ms rocosa.
Inicio el descens del coll i en la seva part baixa ja es nota la transformaci de la neu convertint-la cada cop ms pesada.
Aqu decideixo errniament, baixar cap a la zona superior de lestaci. De seguida me nadono que la baixada s bastant dolenta per com que la decisi est presa continuo avall.
A lesplanada de la part superior de lestaci torno a posar pells per tercera vegada i cap amunt en direcci a un marcat contrafort per tornar a la vesant del refugi dUlldeter i aix poder retornar al cotxe.

 Autor: Guillem
 
  Comentaris:
No és pot reproduir la informació d'aquesta pàgina (texots i fotos) sense l'autorització dels autors o administrador de la web.
© www.esquidemuntanya.com contacte
2018 - 2019
3a Esquella de la lluna
16 de febrer
C.Alpí Vall del Segadell i C.P.Queralbs-Núria
Open VallFosca
16 de febrer
Club d'Esquí Pobla de Segur Ajuntament de La Torre de Capdella
XIX PocaTraça i
Sant Bernat

3 de març
Centre Excursionista d'Olot
47a Núria-Puigmal-Núria
17 de març
la cursa popular per parelles del Centre Excursionista de Terrassa
55ena Cursa UEC Bassiero
  24 de març
U.E.Catalunya Bcn
Ral·li CEC
7 d'abril - C.E.Catalunya

Moltes gràcies
6a CronoNúria
29 desembre- Vertical
30 desembre - Sprint

Unió Excurcionista Vic
Trace Catalana
20 de gener
Les Angles
Play Skimo Baqueira 2019
19 gener- Cronoescalada
20 gener - Sprint

Play Events
Font Blanca Vertical
27 de gener
F.A.M.