22-04-2018 - Tosa Cap de Siscar (AD)
25-04-2018 - Volta als Puigmals
24-04-2018


La calor d'aquests darrers dies ha fos molta neu per al Pirineu oriental encara n'hi ha molta quantitat. Ahir dimarts vaig fer una escapada de tarda per anar a la Molina, tancada des de fa dies, i fer la Tosa d'Alp per Coll de Pal i els Rasos de Comabella. No vaig trobar rastre de vida humana en tota lestona.
A la part baixa de l'estaci el desgel s ben pals i comeno amb els esqus a l'esquena per la pista verda que porta a Coll de Pal. Desprs d'un quilmetre em poso els esqus als peus ja que ja hi ha continutat suficient.
Arribo a Coll de Pal i creuo la carretera, sense neu. Hi ha una traa que flanquejant a la dreta puja directament cap a la Collada de Comabella esquivant el contrafort per per l'hora del dia, la forta calor i el fet d'anar sol, decideixo per prudncia pujar directament al Cap del Serrat Gran amb curtes llaades per una zona entre grups de pedres que em dona ms seguretat.
Un cop a la carena, arribo al primer cim, el Cap del Serrat Gran. Tot seguit faig una curta baixada duns cinquanta metres de desnivell sense treure pells. A continuaci, pujada al Puig de Comabella i darrer tram llarg i feixuc per molt suau fins a la Tosa dAlp, vrtex geodsic.
Trec pells i baixo cap a dues estacions per les pistes de la Masella encara tractades per les mquines ja que lestaci est oberta fins a lu de maig als matins. Des de dues estacions em desvio cap a la Molina on lestaci ja fa ms de dues setmanes que est tancada. Malgrat aix, encara hi ha prou neu a les pistes i amb continutat per esquiar.
Baixant la pista olmpica observo una espectacular tempesta amb activitat elctrica a la zona de la Collada de Tosses que sembla acostar-se.
Quan arribo a la part Baixa de lestaci, just a lencreuament de la pista que Baixa de Coll de Pal, decideixo tornar a posar pells i pujar en direcci a Torrent Negre fins a la zona de la Comella i descendir per la mtica pista Estadi i tancar la ruta.
En resum, en aquesta zona queda molta neu a partir de 2000 metres. Laccs des de les estacions desqu a mesura que passen les hores i els dies cada cop ser ms complicat.
Una opci per fer sortides s comenar des de Coll de Pal accedint per carretera des de Bag.

 
https://ca.wikiloc.com/rutes-esqui-de-muntanya/la-tosa-dalp-per-coll-de-pal-i-rasos-de-comabella-24295690


Pleta de Comabella

Llac de la Molina

Collada de Comabella i Cap del Serrat Gran

Panormica
Autor: Guillem
 
  Comentaris:
No és pot reproduir la informació d'aquesta pàgina (texots i fotos) sense l'autorització dels autors o administrador de la web.
© www.esquidemuntanya.com contacte
2017 - 2018
Moltes gràcies
5a CronoNúria
21 de gener
Unió Excurcionista Vic
Trace
Catalana

7 Gener
Les Angles
Cronoescalada
Vall de Boí

13 Gener
C.E.A.R
Sprint Vall de Boí
14 Gener
C.E.A.R
Vertical GrandValira Àliga
10 de febrer
Soldeu Esquí Club
Certescans
11 de febrer
Agrupació Científico-Excursionista de Mataró
Núria-Puigmal-Núria
18 de març
Centre Excursionista de Terrassa
54a Cursa UEC Bassiero
  25 de març
U.E.Catalunya Bcn
2a Esquella de la lluna
30 de març
C.Alpí Vall del Segadell i C.P.Queralbs-Núria
40 Travessa Ransol - La Serrera
1 d'Abril
Soldeu Esquí Club
9na Crono Era Pujada
1 d'abril - C.E.Aran