24-05-2018 - Puig Petit del Segre i Puigmal
27-05-2018 - Renclusa cap Alba
26-05-2018


Darrera sortida d'una temporada prolfica, grcies a la informaci i les recomanacions de Capdeboira ens hem decidit per fer la volta al Montmals.

Desprs de passar una nit horrible i dormint poc per culpa de la pluja, els llamps i els trons, ens despertem amb el cel encapotat. L'aparcament comena a ser un formiguer de cotxes que van arribant per fer rutes amb esqus, aspecte sorprenent tenint en compte que la setmana que ve entrarem al ms de juny.
Decidim comenar la ruta que tenem pensada i en funci de la meteorologia adaptar-nos si cal.
Comencem amb els esqus a l'esquena durant uns vint minuts fins a la cota 2200 on ja podem posar pells. El circ de Pessons, amb ms insolaci, est ms fluix de neu i decidim pujar per les pistes que van en direcci al Montmals.
Passat el llac, en un marcat coll ens dirigim, flanquejant i en lleuger descens en algun moment, en direcci al Pic de Rbuls per la Canal dels Isards. Arribem a dalt sense utilitzar ganivetes i sense treure esqus.
Al coll bufa vent i la visibilitat s molt minsa per desprs de deliberar les opcions, decidim continuar ja que disposem del track per a gps.
Pocs metres mes avall, el vent desapareix i recuperem la visibilitat arribant rpidament al Refugi de l'Illa. Tornem a posar pells per fer un curt tram de pujada i les tornem a treure per descendir cap a Vallcivera. Desgraciadament la neu s'acaba massa rpid i ens veiem obligats a caminar amb els esqus a l'esquena. La solitud s brutal en un entorn amb nulla presncia humana, noms les marques del GR-11 durant uns moments son el nostre cord umbilical amb el mn civilitzat.
A la cota 2250 deixem el GR-11 i ens desviem amunt per un torrent que ens deixar als Estanys de Montmals. Fins gaireb a 2400 metres, prop dels estanys, no trobarem neu contnua per lliscar amb les pells.
Passats els estanys, la pendent s'accentua i arribem al cap de mitja hora a la Collada de Montmals. Boira i vent fan acte de presncia una altra vegada. Traiem pells i comencem la baixada fins a tancar la ruta.
Evidentment jo ja no recomanar la ruta ja que la vessant sud de la mateixa no t prou neu per ser realitzada en condicions. Altrament, si la propera setmana les temperatures no pugen excessivament, no descartaria poder fer alguna sortida per la vesant nord d'aquesta zona del Pirineu.
 


Refugi de l'Illa
Autor: Guillem
 
  Comentaris:
No és pot reproduir la informació d'aquesta pàgina (texots i fotos) sense l'autorització dels autors o administrador de la web.
© www.esquidemuntanya.com contacte
2018 - 2019
Ral·li CEC
7 d'abril - C.E.Catalunya

Moltes gràcies
6a CronoNúria
29 desembre- Vertical
30 desembre - Sprint

Unió Excurcionista Vic
Trace Catalana
20 de gener
Les Angles
Play Skimo Baqueira 2019
19 gener- Cronoescalada
20 gener - Sprint

Play Events
Font Blanca Vertical
27 de gener
F.A.M.
3a Esquella de la lluna
16 de febrer
C.Alpí Vall del Segadell i C.P.Queralbs-Núria
Open VallFosca
16 de febrer
Club d'Esquí Pobla de Segur Ajuntament de La Torre de Capdella
XIX PocaTraça i
Sant Bernat

3 de març
Centre Excursionista d'Olot
47a Núria-Puigmal-Núria
17 de març
la cursa popular per parelles del Centre Excursionista de Terrassa
55ena Cursa UEC Bassiero
  24 de març
U.E.Catalunya Bcn