26-01-2019 - Bagergue Blanhiblar
27-01-2019 - Cap al Roc de les Ombres, Port
26-01-2019


Dissabte decidim anar a provar sort al cap del verd. Veient els partes d'allaus triem aquesta zona del prepirineu, on ja hem anat diverses vegades a la Tossa Pelada (Tuixn).
Comencem un km abans de l'ermita de santa margarida i seguim el gr fins el coll de la mola. Des d'aqui, seguim una pista forestal que ens deixar a la carena. Des d'on podrem seguir la pista fins prcticament el cim o seguir la carena per fer mes via. Se'ns fan pans de neu als esquis durant tota l'ascensi, cosa que ens la fa molt mes dura. La idea es anar a buscar un tub molt xulo, que haviem vist en altres ressenyes, pensant que hauria aguantat la neu tot i la ventada. A la part de dat el vent s'ho ha endut tot i queda la neu antiga, que s dura com una pedra. Al entrar al tub rpidament ens adonem de que no hi trobarem la neu pols tant desitjada. Un matxembrat de neus ens esperen durant tot el descens. Neu molt dura a l'entrada i ventada de diferents tipus a la resta del tub, que no fan de bon esquiar. Tamb trobem algun petit rac de pols, per testimonial. Al arribar a la pista que ens dur al cotxe, la neu es molt humida i no ens deixar lliscar amb facilitat. Ens toca remar una bona estona. Sortim amb esquis als peus i ens els treiem 20 minuts abans d'arribar-hi. Sembla que no l'hem encertat i que hagues estat molt millor anar cap a Tuixn... Aqu us deixo un link d'un video de la baixada pel tub.

https://www.youtube.com/watch?v=2N_QJiAVdWM&feature=youtu.be
 
Autor: boumort
 
  Comentaris:
No és pot reproduir la informació d'aquesta pàgina (texots i fotos) sense l'autorització dels autors o administrador de la web.
© www.esquidemuntanya.com contacte
2018 - 2019
Moltes gràcies
6a CronoNúria
29 desembre- Vertical
30 desembre - Sprint

Unió Excurcionista Vic
Trace Catalana
20 de gener
Les Angles
Play Skimo Baqueira 2019
19 gener- Cronoescalada
20 gener - Sprint

Play Events
Font Blanca Vertical
27 de gener
F.A.M.
3a Esquella de la lluna
16 de febrer
C.Alpí Vall del Segadell i C.P.Queralbs-Núria
Open VallFosca
16 de febrer
Club d'Esquí Pobla de Segur Ajuntament de La Torre de Capdella
XIX PocaTraça i
Sant Bernat

3 de març
Centre Excursionista d'Olot
47a Núria-Puigmal-Núria
17 de març
la cursa popular per parelles del Centre Excursionista de Terrassa
55ena Cursa UEC Bassiero
  24 de març
U.E.Catalunya Bcn
Ral·li CEC
7 d'abril - C.E.Catalunya