28-02-2019 - Petit Peric i Puig del Pam
03-03-2019 - Pica d'Estats-Riufred
02-03-2019


Ruta circular que travessa les valls del Parc Natural del Comapedrosa i Parc de l'Alt Pirineu, que formen part del recentment nascut Parc Pirinenc de les 3 nacions ( Andorra - Catalunya - Frana per l'Arige).

Deixem el cotxe al parquing del parc natural i ens comenem a enfilar pel cam GR fins al Pla de l'Estany. Podem anar per pista o sender seguint els punts grocs del cam d'estiu. Caminem uns 30-40 minuts per la falta de neu. Desprs d'unes pujades una mica fortes ja arribem al Pla de l'Estany (Km3,3) i on hi trobem el refugi.

Una mica abans del refugi a m esquerre, visualitzem la canal de l'Alt (900m) diuen una de les ms llargues del pirineu. Nosaltres optem per anar per darrere el refugi i comenar a fer traa amb neu gelada - primavera cap a la petita cabana sota els estanys forcats.

Arribem en aquest coll i tenim devant els Estanys Forcats. Fem un franqueix cap al prxim coll - Collada dels Estanys Forcats - .

S'ha de tenir en compte que la zona del Pla de l'Estany i tamb en aquest punt dels Estanys i alguna zona que passarem ms endevant, el risc d'allau i purgues s tirant a alt. Avui tenem 2.

Arribats a Estanys Forcats ens treiem pells i baixem fins a toca dels Estanys de Baiau dins del Circ de Baiau, on podem veure devant nostre el Refugi de Baiau de la FEEC. De la Collada fins els Estanys es segueix cam GR11.

Un cop arribem a baix al llac, tenim el Pic de Baiau (2886m) sobre nostre.

Hem d'anar a buscar la portella de Baiau que queda a l'esquerra del cim. En aquest cas, primer ens endinsem cap l'esquerra i desprs cap al coll fent varies voltes maries. Aquesta zona tamb s'ha de tenir en compte i en algun moment es veu alguna tros de placa gelada i zones de neu ms tova. Arribem fins on ens deixa la neu i ens calcem els grampons ja que est bastant gelat i arribem a dalt grimpant una mica. Arribats a la Portella de Baiau, el Comapedrosa ens queda en front nostre. Ens tornem a calar els esqus fins a la Collada del Forat de Malhiverns. Quan s'acaba la neu no queda cap ms remei que posar esqus a l'esquena i arribar al cim a peu.

Per baixar baixarem per la Canal de l'Alt, orientada a l'est, t 900 metres de desnivell continuat, una de les ms llargues dels Pirineus. El pendent s sostingut, d'uns 40, tot i que el darrer tram s una mica ms dret (45).

La baixada est fora b malgrat la neu estigui primaveral i dura en trams on no hi toca el sol. Tant de pujada com de baixada s una zona molt allavosa.

Quan arribem a baix, tornem pel mateix cam GR que ens porta al cotxe.


Surten uns 15kms i 1650m de desnivell.
 
https://www.wikiloc.com/back-country-skiing-trails/comapedrosa-per-baiau-33690255
Autor: Txell
 
  Comentaris:
No és pot reproduir la informació d'aquesta pàgina (texots i fotos) sense l'autorització dels autors o administrador de la web.
© www.esquidemuntanya.com contacte
2018 - 2019
Moltes gràcies
6a CronoNúria
29 desembre- Vertical
30 desembre - Sprint

Unió Excurcionista Vic
Trace Catalana
20 de gener
Les Angles
Play Skimo Baqueira 2019
19 gener- Cronoescalada
20 gener - Sprint

Play Events
Font Blanca Vertical
27 de gener
F.A.M.
3a Esquella de la lluna
16 de febrer
C.Alpí Vall del Segadell i C.P.Queralbs-Núria
Open VallFosca
16 de febrer
Club d'Esquí Pobla de Segur Ajuntament de La Torre de Capdella
XIX PocaTraça i
Sant Bernat

3 de març
Centre Excursionista d'Olot
47a Núria-Puigmal-Núria
17 de març
la cursa popular per parelles del Centre Excursionista de Terrassa
55ena Cursa UEC Bassiero
  24 de març
U.E.Catalunya Bcn
Ral·li CEC
7 d'abril - C.E.Catalunya