05-03-2019 - Tuc de Parros
02-03-2019 - Tunel de Bielsa Cims l'Aiguillette i Pic del Puerto Viejo
03-03-2019


CRNICA BLOG ESPORTS EL CIM DE MANRESA (URI ESTEFANELL)
30KMS APROX. 1.780 DESNIVELL+ I UNES 8:45H

Ascens al Gran Tuc de Colomers pel esttic corredor NE, que culmina en el coll entre els dos cims. Jornada llarga (amb lopci de dividir-la en dos dormint al refugi de Colomers) per molt gratificant i emocionant en un dels paratges ms autntics del Pirineu, el circ de Colomers, al Parc Nacional dAigestortes i Estany de Sant Maurici.

Seguim la pista que va parallela al Arriu dAiguamg, guanyant alada molt progresivament entre els pins i les bordes solitries de la vall. Creuem el pont de la zona dels Bahns de Treds i ens endinsem a la zona perifrica del Parc Nacional. Uns quilmetres ms endavant, la pista creua un pont. Nosaltres seguim recte i pugem pel GR que va per dins el bosc, superant un parell de zones amb pendent pronunciat fins abocar-nos al pla, ja amb les primeres vistes del circ de Colomers i el Gran Tuc de Sendrosa a lesquerra. El Gran Tuc de Colomers apareix com un ogre en la llunyania.

Descendim uns metres per trobar el cam que ens porta al Lac Obago, on hi ha lopci de pujar al Port de Ratera a lesquerra, o seguir recte per davant del Tuc de Ratera fins al Lac de Cap de Colomers. Seguim recte i boregem el Lac Obago per la dreta. Rpidament guanyem alada fins sobrepassar el Ratera i tenir davant el Gran Tuc de Colomers. Rodegem el Lac de Cap de Colomers per lesquerra i pugem per la pala que ens condueix al con de sortida del corredor. Canviem esqus per grampons i en menys de mitja hora superem lexposat corredor, amb pendents de 45-50. Just abans del coll trobem un curis pas de cova formada per un inmens bloc encastat que ens facilita lascens. Des del coll, superem uns primers metres rocosos a lesquerra per saltar a la pala de neu de la cara SO i culminar el cim. Des daquest punt privilegiat, dels ms alts de tot el Parc Nacional, la panormica s un luxe.

Desfem la pujada fins al coll per calar esqus i iniciar un descens exigent i de gran exposici. Un corredor esttic i sinus en el qual cal buscar el gir segons les condicions de la neu. Curt per intens, el regust de boca en sortir s dol com la mel.

Voregem el Lac per lesquerra intentant no perdre alada. El descens continua ms o menys per la mateixa ruta procurant no perdre altura i evitant els plans per no remar. Just al Lac de Cltho de Baish, tallem a lesquerra i ens desviem de la ruta de pujada per evitar remuntar el bosc, baixant pel torrent i arribant trobant el sender que va de la pista al refugi de Colomers. Un cop a la pista, noms cal deixar-se portar fins al punt dinici (amb sort, noms ens esperen un parell de remades).
 


Ambientasso a lentrada del corredor

Pujant el corredor

Pujant el corredor

Part final cap al cim

Recorregut
Autor: jeroni
 
  Comentaris:
No és pot reproduir la informació d'aquesta pàgina (texots i fotos) sense l'autorització dels autors o administrador de la web.
© www.esquidemuntanya.com contacte
2018 - 2019
Moltes gràcies
6a CronoNúria
29 desembre- Vertical
30 desembre - Sprint

Unió Excurcionista Vic
Trace Catalana
20 de gener
Les Angles
Play Skimo Baqueira 2019
19 gener- Cronoescalada
20 gener - Sprint

Play Events
Font Blanca Vertical
27 de gener
F.A.M.
3a Esquella de la lluna
16 de febrer
C.Alpí Vall del Segadell i C.P.Queralbs-Núria
Open VallFosca
16 de febrer
Club d'Esquí Pobla de Segur Ajuntament de La Torre de Capdella
XIX PocaTraça i
Sant Bernat

3 de març
Centre Excursionista d'Olot
47a Núria-Puigmal-Núria
17 de març
la cursa popular per parelles del Centre Excursionista de Terrassa
55ena Cursa UEC Bassiero
  24 de març
U.E.Catalunya Bcn
Ral·li CEC
7 d'abril - C.E.Catalunya