10-03-2019 - La Serrera des de Ransol
10-03-2019 - Pic de Meners des de Ransol
10-03-2019


Baixem del refugi dAmitges a lestany de Ratera i pugem al port,baixem cap a Colomers per ens desviem a lesquerra en direcci al Tuc de Colomers,tot per neu regelada. Un cop a sota la canal remuntem per un llom a la seva esquerra per neu dura. Abans darribar a la canal la neu esta bastant dura i el pendent es va posant dret aixi que aprofitem per posar crampons i larns. Arribem a la canal obrint traa per la neu crosta.A mesura que entrem a la canal la neu es va fent mes fonda i mes compacte. En arribar al resalt central ens fiquem per una canal a lesquerra per tornem a baixar perqu s millor anar per la dreta. Per superar-lo al final hem de passar un ressalt amb neu sucre que acabem protegint perqu est molt perills.Desprs daix la cosa es posa ms fcil amb algun ressaltet amb pedress inestables per la neu compactada bastant fiable. En general poca neu a la canal,surten bastantes pedres i a molts llocs es massa estreta,poc recomanable per baixar-la amb esqus.
Un cop a dalt agram el solet,baixem la pala del Ratera pel sud ,la resta est bastant pelada,la neu primavera bona.Seguim baixant fins al refugi de Saboredo,pells i cap al coll dAmitges sense passar pel coll de lestany Gelat,al qual sha darribar a peu. Arribem al coll per una canaleta amb molta traa,baixem per la pala del Saboredo per neu primavera i desprs per les canaletes fins a lestany i el refu. Recollim i cap a st maurici. Al final de la pista ens descalcem tres o quatre vegades,ens posem les sabatilles que haviem amagat dissabte i per la carretera fins a Espot
Jaume,Marc i Jep
 
Autor: jaumeotero
 
  Comentaris:




No és pot reproduir la informació d'aquesta pàgina (texots i fotos) sense l'autorització dels autors o administrador de la web.
© www.esquidemuntanya.com contacte
2018 - 2019
Moltes gràcies
6a CronoNúria
29 desembre- Vertical
30 desembre - Sprint

Unió Excurcionista Vic
Trace Catalana
20 de gener
Les Angles
Play Skimo Baqueira 2019
19 gener- Cronoescalada
20 gener - Sprint

Play Events
Font Blanca Vertical
27 de gener
F.A.M.
3a Esquella de la lluna
16 de febrer
C.Alpí Vall del Segadell i C.P.Queralbs-Núria
Open VallFosca
16 de febrer
Club d'Esquí Pobla de Segur Ajuntament de La Torre de Capdella
XIX PocaTraça i
Sant Bernat

3 de març
Centre Excursionista d'Olot
47a Núria-Puigmal-Núria
17 de març
la cursa popular per parelles del Centre Excursionista de Terrassa
55ena Cursa UEC Bassiero
  24 de març
U.E.Catalunya Bcn
Ral·li CEC
7 d'abril - C.E.Catalunya