09-03-2019 - Tuc de Sabiredo i Tuc del coll de Bassiero
12-03-2019 - tuc dera salana
10-03-2019


Ms qualitat que quantitat de neu a les muntanyes d'Andorra. Al Coma de Varilles, en un dia que comena molt rfol, per que va aclarint ja des del descens del cim; queden rastres de neu nova de l'ltima nevadeta i xalem de deb baixant, de tal manera que no en tenim prou i a la cota 2200 tornem a remuntar ara en direcci a la Portella de la Coma de Varilles i al Pic de Ransol. La pena s que anem tard d'horari i la darrera part cap al cim ja est ms justeta i entretinguda i decidim no deixar estovar ms la neu. Bonssima baixada per una neu primavera que es deixa esquiar sense saber-ne.
A la Vall d'Incles pugem a la Tossa del Cap de Siscar. La pista que entra a la vall est tancada ja a les cases i, per tant, cal caminar els 3 km fins al cmping d'estiu; sembla que un parell de setmanes encara l'aguantaran tancada (no sabem si hi passen la mquina per a fer-hi fons i per pujar amb moto de neu als turistes al restaurant que hi ha a la borda del final). Des del bosc fins a l'Estany de les Canals Roges, molta neu (i per dies), per de l'estany (cota 2400) amunt molt molt justet; podem arribar a 50 m del cim amb els esqus als peus posant-li molt bona voluntat i aprofitant els bigotis que hi ha (maltractant, aix s, una mica les pells). Per la baixada hem d'anar a buscar les pales orientades al sud que noms ens demanen descalar-nos un parell de minuts els esqus, per tamb amb condicions molt al lmit. La neu de traca i mocador: primavera de la bona excepte el petit tram de canaleta arribant a l'Estany de Siscar.
Fotos de la zona a: http://passamuntanyes.blogspot.com/2019/03/mes-qualitat-que-quantitat.html
 
Autor: pass@muntanyes
 
  Comentaris:
No és pot reproduir la informació d'aquesta pàgina (texots i fotos) sense l'autorització dels autors o administrador de la web.
© www.esquidemuntanya.com contacte
2018 - 2019
Moltes gràcies
6a CronoNúria
29 desembre- Vertical
30 desembre - Sprint

Unió Excurcionista Vic
Trace Catalana
20 de gener
Les Angles
Play Skimo Baqueira 2019
19 gener- Cronoescalada
20 gener - Sprint

Play Events
Font Blanca Vertical
27 de gener
F.A.M.
3a Esquella de la lluna
16 de febrer
C.Alpí Vall del Segadell i C.P.Queralbs-Núria
Open VallFosca
16 de febrer
Club d'Esquí Pobla de Segur Ajuntament de La Torre de Capdella
XIX PocaTraça i
Sant Bernat

3 de març
Centre Excursionista d'Olot
47a Núria-Puigmal-Núria
17 de març
la cursa popular per parelles del Centre Excursionista de Terrassa
55ena Cursa UEC Bassiero
  24 de març
U.E.Catalunya Bcn
Ral·li CEC
7 d'abril - C.E.Catalunya