12-03-2019 - tuc dera salana
10-03-2019 - Punta Malacara (Astn)
09-03-2019


Saltem al "rac fred" des del Port de Rat, primer descens fins a trobar l'inici de la vall que ens port al Pic de Racofred, i aquest cop remuntem fins al coll natural a la dreta del Port Dret. Per agafar el llom tracem la bonica pala NE que mira la vall. Un cop al llom, darreres traades del tot esttiques fins al bony final, on, ara si, toca descalar-se i superar un petit mur de 90.

Tota la vessant nord amb neu pols humida de pocs dits a un pam, sobreposat per les dues nevades recents. Fem un perfil i trobem el sucre de la febre persistent a uns 40cm, aquest cop ben allat per una crosta dura i un gruix de neu endurida a sobre. El test dona negatiu per tot. Amb tot, ens queda clar que encara no s dia de nords amb pendent.

La broma a la nord no s'esfuma, i amb el ventet de sud que conserva les neus primaveres al punt, ens decidim per baixar la trempada i complicada vessant sud del Racofred, per una pala directa que cau vertical ms avall dels Estanys Forcats, i continua per la caracterstica cubeta penjada que en diagonal et treu de la muralla. Passem tram de 50 mantinguts, amb esquerdes que cal esquivar. Sovint el terreny d'esquerdes no t neu, i est barrat per grans blocs, .. aquest cop, tot continuo.

Acabada la cubeta, continua sent complex trobar el pas que mena al Pla de l'Estany. Passem el Pla, i seguim esquiant cap al fons de vall. Ens descalcem una mica ms enll de la borda de Coruvilla.

Pep i Edu


 


Autor: edunz
 
  Comentaris:
No és pot reproduir la informació d'aquesta pàgina (texots i fotos) sense l'autorització dels autors o administrador de la web.
© www.esquidemuntanya.com contacte
2018 - 2019
Moltes gràcies
6a CronoNúria
29 desembre- Vertical
30 desembre - Sprint

Unió Excurcionista Vic
Trace Catalana
20 de gener
Les Angles
Play Skimo Baqueira 2019
19 gener- Cronoescalada
20 gener - Sprint

Play Events
Font Blanca Vertical
27 de gener
F.A.M.
3a Esquella de la lluna
16 de febrer
C.Alpí Vall del Segadell i C.P.Queralbs-Núria
Open VallFosca
16 de febrer
Club d'Esquí Pobla de Segur Ajuntament de La Torre de Capdella
XIX PocaTraça i
Sant Bernat

3 de març
Centre Excursionista d'Olot
47a Núria-Puigmal-Núria
17 de març
la cursa popular per parelles del Centre Excursionista de Terrassa
55ena Cursa UEC Bassiero
  24 de març
U.E.Catalunya Bcn
Ral·li CEC
7 d'abril - C.E.Catalunya