18-03-2019 - Bassiets i Pic de Salria
13-03-2019 - Pierra Menta 2019
19-03-2019


Quarta i darrera jornada d'esqu de muntanya per terres araneses. La previsi per avui no era gens bona a l'Aran i ara s, l'han encertat.
A les nou del mat, sense pressa, en resistim a marxar sense aprofitar la oportunitat de fer una ruta malgrat est nevant i la visibilitat s molt dolenta. Decidim parar a la boca nord del tnel i pujar a la Serra d'Horno. Esqus a l'esquena fins al trencall entre la pista principal i l'inici del sender del Port de Viella. Continuem amunt amb neu molt escassa fins a la Cabana deth Pontet. Desprs de la Palanca deth Pontet i la creu vermella, remuntem fins al llom dels Terralhs de Montanro, flanquegem i ens fiquem dins la coma. Continua nevant alhora que minva la visibilitat perdent el relleu i fent incmoda la marxa. Desprs de que el terreny es torna ms suau, arribem als dos primers llacs amb molt poca visibilitat i un nou convidat, el vent. Els deu centmetres de neu acumulats que hem trobat fins ara han desaparegut des dels llacs en amunt posant al descobert les plaques de neu gelada com el vidre. Veient el panorama i sabent, segons info de dies enrere, que el darrer tram d'aresta demana treure's els esqus, donem per finalitzat l'ascens i decidim treure pells i baixar. Com a premi, sis-cents metres de neu pols acabada de caure per gaudir de la baixada fins a la Palanca deth Pontet. Tot seguit, molt de compte fins a la cabana i finalment, esqus a l'esquena per la insuficient innivaci que porta al tnel.

 


Neu insuficient a la pista

Trencall GR

Palanca deth Pontet


Autor: Guillem
 
  Comentaris:
No és pot reproduir la informació d'aquesta pàgina (texots i fotos) sense l'autorització dels autors o administrador de la web.
© www.esquidemuntanya.com contacte
2018 - 2019
Moltes gràcies
6a CronoNúria
29 desembre- Vertical
30 desembre - Sprint

Unió Excurcionista Vic
Trace Catalana
20 de gener
Les Angles
Play Skimo Baqueira 2019
19 gener- Cronoescalada
20 gener - Sprint

Play Events
Font Blanca Vertical
27 de gener
F.A.M.
3a Esquella de la lluna
16 de febrer
C.Alpí Vall del Segadell i C.P.Queralbs-Núria
Open VallFosca
16 de febrer
Club d'Esquí Pobla de Segur Ajuntament de La Torre de Capdella
XIX PocaTraça i
Sant Bernat

3 de març
Centre Excursionista d'Olot
47a Núria-Puigmal-Núria
17 de març
la cursa popular per parelles del Centre Excursionista de Terrassa
55ena Cursa UEC Bassiero
  24 de març
U.E.Catalunya Bcn
Ral·li CEC
7 d'abril - C.E.Catalunya