11-11-2018 - Montmalus amb esquis
11-11-2018 - Vallter
10-11-2018


Tenem la idea de pujar al Puigmal des de Nria, per el cremallera t uns horaris impossibles i ens decidim per accedir per Fontalba. Deixem el cotxe uns 50m ms avall que el parking, per neu i mandra de posar les cadenes.

Des del parking veiem poca neu al fons per accedir a la Cometa de Fontalba, i prenem el cam de la carena pel cim de la Dou (molt fcil i evident). Sn quarts d'onze del mat i el sol apreta fort. La neu est humida i s'enganxa a les pells amb facilitat.

Ja abans del cim de la Dou, per la solaneta de Fontalba, el vent s fortssim. Per en arribar al coll del Borrut s gaireb violent i a ms porta nvols grossos, que passen a gran velocitat. No fa fred, per els cops de vent emprenyen molt. Girem cua i baixem per on hem pujat. La neu, humida, frena els esqus. Jo encero amb un spray per pells (uff) per res: la neu s'enganxa molt i s difcil esquiar amb grcia. Un pl ms avall ens tirem una mica cap a la collada de Fontalba i trobem neu ms freda i dura que ens deixa agafar una mica d'eufria.

Descalcem un pl desprs del parking i amb 5 minuts de camiar som al cotxe.
 
Autor: Joan Sol
 
  Comentaris:
No és pot reproduir la informació d'aquesta pàgina (texots i fotos) sense l'autorització dels autors o administrador de la web.
© www.esquidemuntanya.com contacte