17-11-2018 - Tuc dera Salana
22-11-2018 - Olla d'Ulldeter accidentada
20-11-2018


Desprs de les ultimes nevades generoses amb Vallter del diumenge 18 novembre, anem a fer una volteta per Vallter.
Espervem una finestra de bon temps, fins dimarts tarda, vespre, per finalment el dia va ser vents, amb boira i fred, no vam veure el sol.
I ja se sap, fred i vent = neu crosta.
Diumenge segons meteocat van caure uns 35 cm de neu nova, amb lactivitat del vent doest- nord-oest, tenim cornises i acumulacions de neu amb plaques a les cares est.
Ja comencem a veure les primeres activitats dallaus, el noi que puja davant nostre gira cues, davant seu, pel lloc que normalment arribem amb els esqus al Coll de la Marrana, veu caure un tros de cornisa, nosaltres sota mateix del Coll de la Marrana, just on el coll toca a la paret del Gra de Fajol, veiem un allau que a caigut i ha escombrat la part mes acanalada del coll, propera al Gra de Fajol.
Amb el vent i la boira i la neu picant a la cara, no tenim gaire temps per fer masses estudis de lallau, pensem que deu haver caigut del Gra de Fajol, la part mes propera al Coll, que a part es bastant rocosa i aguanta menys la neu.
Dins del allau observem trossos de placa de neu dura i compactada de ms o menys metro de llarg x mig metre dample x uns 35 o 40 cm de gruix, suficient per trencar-te mnim una cama.
Cal anar amb compte.
Bones traces.

 


Aix estava la carretera d'accs a Vallter a quarts de 10

i aix el prquing inferior de Vallter, cota 2.000

Arribant al Coll de la Marrana ja podem veure la zona de dipsit

zona ampliada

Arribant a la zona de dipsit
Autor: Gabriel
 
  Comentaris:

autor:Pere Oller
26-11-18
autor:Gabriel
25-11-18
autor:Pere Oller
25-11-18
autor:Gabriel
22-11-18
autor:Cludia
21-11-18No és pot reproduir la informació d'aquesta pàgina (texots i fotos) sense l'autorització dels autors o administrador de la web.
© www.esquidemuntanya.com contacte