20-11-2018 - Vallter, primeres neus - primers allaus
24-11-2018 - Ull de ter. Cap de Xauxa i Bacivers
22-11-2018


Ahir dijous vam pujar a Vallter. La intenci inicial era pujar per la Portella de Mentet i fer el Pic de la Dona, seguir la carena i anar al pic de Prat de Bacivers i seguidament al Bastiments.
Descendint el Pic de la Dona ja vam veure que la pala del Prat de Bacivers tenia neu escassa i a ms, el vent augmentava en intensitat a mida que ens acostvem a Bastiments. Decidim acabar de pujar a Bastiments i completar la volta pel Coll de la Marrana, pujant el Gra de Fajol on es veu prou neu pel cant de coma de l'Orri.
La pujada a Bastiments, inclinada en els primers metres, obliga a fer voltes maria gaireb a cada passa i la neu ondulada pel vent, dificulta la marxa. A dalt, temps de treure pells i baixar de seguida. La baixada de la pala principal la podem fer amb condicions bastant bones malgrat estar bastant trinxada per les traces de la gent i l'acci del mateix vent.
Tota l'esplanada del coll, neu dura transformada per compactada i amb algunes pedres amagades.
El gra de Fajol, tot i que el vent n'ha fet de les seves, l'hem pogut pujar sense problemes i baixar directes al coll parant atenci en una petita franja amb neu escassa.
Desprs d'uns dos o tres girs sota del Coll de la Marrana han arribat els problemes. El meu company, ha petit una lesi de genoll en una caiguda provocada per les clapes de neu ventada. Amb posterioritat, a la tarda, a l'hospital de Campdevnol, li diagnostiquen trencament de cap de peron.
Sense mobilitat per grcies a la presncia i ajuda de tres bombers que estaven fent una sortida fora de servei, s'avisa una unitat dels bombers GRAE d'Olot que precisament es troben a l'estaci d'esqu.
En poc ms d'una hora, es produeix l'evacuaci amb camilla fins a les pistes d'esqu i des d'aquest punt, en moto de neu fins a l'aparcament superior de Vallter on l'espera una ambulncia.
Des d'aqu aprofito per donar les grcies als tres bombers que estaven fora de Servei que, de forma totalment voluntria, han participat en les tasques d'evacuaci. Igualment als dos membres dels bombers GRAE d'Olot, el treballador de l'estaci de Vallter conductor de la moto de neu i tot el personal sanitari de l'Hospital de Campdevnol.

 
https://ca.wikiloc.com/wikiloc/user.do?id=170754


Carena del Pic de la Dona

Pujant a Mentet

Esquena d'Ase

Arribant a la Creu

Bastiments,vrtex geodsic
Autor: Guillem
 
  Comentaris:

autor:Guillem
24-11-18
autor:E.M.
24-11-18No és pot reproduir la informació d'aquesta pàgina (texots i fotos) sense l'autorització dels autors o administrador de la web.
© www.esquidemuntanya.com contacte