01-12-2018 - Quedada al Puigmal!!
01-12-2018 - Puigmal per Nria
29-11-2018


Dijous 29 novembre 2018

Vallter Portella de Mentet Torrent de Coma Ermada Rocs Blancs Ribera dels Forquets Collets Verts Portella de Mentet Vallter.

Arribem a Vallter i ja veiem que el vent ha fet de les seves, tot esta bastant ventat i les carenes es veuen pelades, res de estranyar s Vallter i estem al novembre.
Tot i veure com esta la situaci, avui volem anar a conixer una zona nova per a nosaltres per veure futures possibilitats, La zona de Rocs Blancs i Collets verds.
Sortim del prquing superior de Vallter (cota 2.155) i enfilem pel centre del torrent que puja cap a la Portella de Mentet, els ltims metres arribant a la Portella ens traiem esqus per falta de neu.
Pugem una mica ms cap a lest de la Portella de Mentet fins que ja podem treure pells i anem a buscar ja en baixada el llit del torrent que baixa de la Portella de Moren al Torrent de Coma Ermada, on sajunten els torrents tornem a posar pells i pel mig del bosc amb fora neu pugem cap a Rocs Blancs, tot i estar ventada la part alta, arribem amb esquis al cim.
Traiem pells i fem un descens cap a la Ribera de Forquets on trobem tot tipus de neu, primer dura, desprs crosta i fins i tot gaudim duns 100 metres de neu pols, tot i ser novembre no ens mengem cap taur.
Per creuar la Ribera de Forquest ens hem de buscar la vida per saltar el riu que baixa amb bastant aigua, tornem a posar pells (tercer canvi) i pugem per un bosc bastant carregat de neu (ja sabem on anat a parar la neu amb la ventada) i pugem fins a Collets verds.
A collets Verds lidea era baixar cap a la Cabana de lAlemany, per trobem la neu molt molt dura, no ens ve de gust posar grampons i optem per continua amb esqus per la carena que ens porta de Collets Verts fins a Portella de Mentet.
L'ltim tros de baixada de la Portella cap a Vallter ho fem a peu, massa taurons a vista.
No hem fet una gran esquiada, per hem conegut una zona nova amb moltes possibilitat per quant arribin noves nevades.
Bones traces.

 
Powered by Wikiloc


itinerari seguit

Distancies i desnivells

Pujant cap a la Portella de Mentet

De la Portella anem a buscar el llit del torrent que baixa de la Portella de Moren al Torrent de Coma Ermada

Baixant cap el Torrent de Coma Ermada

Pujant cap a Rocs Blancs

Arribant a Rocs Blancs

A Rocs Blancs, podem veure Gra de Fajol, Coll de la Marrana i Bastiments

Baixant cap a Ribera dels Forquests

salt del tigre per passar la Ribera dels Forquests

Per la Ribera dels Forquests

Pujant cap a Collets Verts

Arribant a Collets Verts

Per la carena que ens porta de collets Verts a Portella de Mentet
Autor: Gabriel
 
  Comentaris:
No és pot reproduir la informació d'aquesta pàgina (texots i fotos) sense l'autorització dels autors o administrador de la web.
© www.esquidemuntanya.com contacte