24-11-2019 - Pic de Cubil
28-11-2019 - Pic de la Mina Porte Puymorens
25-11-2019


Ahir vam sortir de Vallter (prquing superior) amb expectatives baixes. Considerant que estem a novembre i al Pirineu ms oriental... Adaptarem la volta all on ens sembli que hi ha millors condicions, sobre la marxa...

1a pujada: Com que la Portella de Mentet es veu escassa de neu i molt ventat el llom decidim pujar en direcci al Pic de la Dona seguint el Clot de la xemeneia fins al Pla de l'Ombriaga. Neu dura que ha transformat una mica.

1r Descens per un tub NW estret per divertit fins a Coma de Bacivers, Amb neu dura/crosta evitable

2a pujada fins al Pic de Bacivers. La ms escassa de neu (orientaci est i anem zigzaguiejant pedres. (neu dura que ha transformat una mica amb molt poc gruix)

2n descens (el ms precari) pel mateix lloc de la pujada. Intentem seguir la mxima continutat de neu, per fem alguna rascada. Es veia alguna canaleta ms al SE amb innivaci ms contnua. Hagus estat millor opci.

3a Pujada cap al Bastiments. Neu contnua fins al llom nord. amb esqus fins al cim. Neu dura.

3r descens no ens hem fixat gaire amb la pala SE de Bastiments. es baixa amb compte amb neu dura i alguna crosta evitable. El coll de la Marrana est molt pelat i decidim tombar per la canal E ms rocosa que condueix a la cota Alta de Vallter. Des de baix semblava que hi havia innivaci continua des del cim fins al cadira superior.

Comencem temporada amb uns Hagan?
 


1a pujada: Pla Ombriaga

1a baixada: tub NW a coma Bacivers (cim al fons)

2a pujada (1r tram) al Pic de Bacivers

3a pujada a la carena N de Bastiments

3a pujada tram final (veiem coma mitjana molt pelada)

Recorregut
Autor: rogerfv8
 
  Comentaris:
No és pot reproduir la informació d'aquesta pàgina (texots i fotos) sense l'autorització dels autors o administrador de la web.
© www.esquidemuntanya.com contacte