28-11-2019 - Pic de la Mina Porte Puymorens
30-11-2019 - Volta per ordino
30-11-2019


Primera sortida de la temporada, desprs de la lesi del passat hivern, rotura del peron i lligaments del turmell esquerre, he escollit un cim no molt complicat i el Casamanya ha estat lelegit.
Surto del coll dOrdino a 1980 m per la sendera pel bell mig del bosc, als 15 minuts ja puc calar-me els esqus i es progressa rpidament, en 30 minuts el bosc es va aclarint, el dia es blau i absncia de vent.
Lascensi per la lloma de la carena, deixa a la meva dreta la vall de Mereig i a lesquerra la vall dOrdino i enfront lobjectiu de dia.
En tres hores arribo al cim, desprs de fer unes quantes voltes maria per superar els darrers metres i passar per alguns trams de pedres per manca de neu.
Un cop al cim, fotos de rigor i gaudir de les vistes, es divisen lEstany, Font Blanca, Comapedrosa com a ms significatius.
La baixada la faig per la vall de Mereig, els primers metres son el de ms pendent, la neu ben transformada deixa fer, algn tram de neu una mica crosta i fonda provoca un parell de caigudes, el tram mig es el millor, faig diversos girs i recupero sensacions que havia oblidat.
El darrer tram, degut al ser una obaga est regelat i sha de anar en compte, en un hora arribo a la carretera, carrego les fustes a la motxilla per fer els dos ltims kilmetres fin al coll Ordino que es on tinc el cotxe. 


Cim

Vall d'Ordino

Vall de Mereig

Carena

Cim a la vista
Autor: sebastia
 
  Comentaris:
No és pot reproduir la informació d'aquesta pàgina (texots i fotos) sense l'autorització dels autors o administrador de la web.
© www.esquidemuntanya.com contacte