12-01-2020 - BALANDRAU
11-01-2020 - Pic Peric des de Formiguera (Capcir)
12-01-2020


Sortim des del Santuari de Nria direcci 9Fonts, qudea neu per est fonent rpid i la que queda dura.
El Torrent de 9Fonts hi ha neu ventada i nova per sense cohesi amb les capes dures de sota. Pujem al coll buscant la neu dura ja que l'altra rellisca i patina. Baixem fins a sota el coll Bernat i remuntem per baixar cap a l'Estanyet. Aquesta vall est molt b de neu i fins i tot, de les cotes 2500 a 2200 fem uns bons girs amb neu pols..
Remuntem per la vall fins a sota mateix del corredor. Molt bon dia i calors des de que hem creuat el coll de 9Fonts, per la canal est a l'ombra i fa fred. Canvi d'eines i amunt. Corredor senzill amb neu fonda i al tram de dalt ms dura que ens permet progressar moltt rpid. Sortim a la carena, descendim uns 30m i baixem per una cala que hi ha al costat amb bona neu i un pendent pronunciat fins a l'estanyet. Una baixada de 500m que es deixa fer molt i molt b, cap dels dos anem amb Hagan pper ens defensem b.
Desfem el cam ja de tornada a buscar el cremallera. Amb la baiixada des del coll de 9fonts amb la meteixa neu que ens he trobat al mat pujant, ja que el sol no ha transformat res.
Fins la propera, tot esperant que nevi que el fred je el tenim.
Enric MA

 


Pujant el corredor
Autor: Kunsalle
 
  Comentaris:

autor:Pere Salvador
13-01-20No és pot reproduir la informació d'aquesta pàgina (texots i fotos) sense l'autorització dels autors o administrador de la web.
© www.esquidemuntanya.com contacte