01-02-2020 - pics de la coma de l'orri des de la carretera
07-02-2020 - Bony dels Altars- Llessui
07-02-2020


Dijous 6 febrer 2020

Gran ruta de esqu, que cal aprofitar a fer quant podem sortir amb esqus del Coll de les Barraques (cara sud, 1.850m dalada).

Per arribar al Coll de les Barraques pujant de Ribes de Freser per la carretera de la Collada de Tosses, arribant al desviament de Planoles (m esquerra) nosaltres hem dagafar no a m esquerra si no a m dreta per una carretera tota estreta per totalment asfaltada (indicador), passarem el Refugi Corral Blanc i seguirem uns 500 metres ms fins a final de carretera.

Sortim amb esqus del mateix prquing i seguim pista e indicadors de Puigmal , Pas dels Lladres, que ens porten fins el Llom que sense deixar-lo arriba a la carena (Pas dels Lladres), seguirem la carena fins la Tossa del Pas dels Lladres, punt ms alt de les antigues pistes desqu de Err-Puigmal.

Cal remarcar que tota la zona del Pas dels lladres s una zona moooolt ventada, per lo que habitualment podem trobar neu molt dura i gel.
Si cal remarcar portar sempre grampons a la motxilla, aqu encara ms.

Cada cop veiem ms gent amb raquetes per zones de neu molt dura o gel.
No ens cansarem de dir-ho, LES RAQUETES DE NEU NO SERVEIXEN PER NEU DURA o GEL, cal portar grampons.

A la Tossa del Pas dels Lladres traiem pells i fem un gran descens directe buscant les bones pales que baixen cap a Aiguaneix amb neu dureta, per que es marquen les traces, (com de pista desqu) gran baixada amb bona neu fins arribar a Aiguaneix, al punt de la carretera on a lestiu arriben els cotxes que pugen per Err.
Encara haurem gaudit ms de la baixada amb uns bons Hagan

Posem pells i pugem aprofitant les antigues pistes fins el Pic de Duraneu, seguim carena a la Tossa del Pas dels Lladres, per una mica abans darribar ja traiem pells i anem a buscar el Pas dels Lladres en baixada, desprs per la carena continuem baixant fins la cota 2.340 on veiem unes pales que baixen a sud que noms mirar-les intum que guarden una bona neu, no podem resistir i baixem (si cal ja tornarem a posar pells), neu entre cremeta i primavera "brutal"), arribem a cota 2.090, veiem Planoles avall i tamb una pista,(aquesta pista s la mateixa pista que hem agafat aquest mat sortint del Coll de les Barraques i que hem deixat en un desviament), altra opci seria posar pells i fer un franqueig ascendent tornant a buscar la carena que va baixant cap al Coll de les Barraques.

Nosaltres com veiem perillar arribar al men (senyores gorditos no perdonen men), intentem la tercera opci, fer un franqueig intentant baixar lo menys possible esperant que la carena vingui a nosaltres (jeje), al final acabem anant a buscar la pista de sota, el tros final fent una mica esqu senglar (aix si tot amb bona neu primavera).La pista primer remant una mica, sense posar pells i desprs en descens ens porta de nou al Coll de les Barraques.

Aix si, encara arribem a temps de fer el men
 
Powered by Wikiloc


itinerari seguit

Sortint del Coll de les Barraques

Pujant al Pas dels Lladres i contemplant el Puigmal

A la Tossa del Pas dels Lladres

Baixant a Aiguaneix (Err- Puigmal) bona neu

Aiguaneix

Pujant per les antigues pistes d'esqu d'Err-Puigmal cap al Pic de Duraneu

Baixant per la pala que ens va enamorar cap el Coll de les Barraques, neu cremeta

Baixanrt per la pala, a sota es pot veure la pista que hem d'anar a buscar i ens tornar fins Coll de les Barraques
Autor: Gabriel
 
  Comentaris:

autor:Gabriel
12-02-20
autor:Cludia
07-02-20No és pot reproduir la informació d'aquesta pàgina (texots i fotos) sense l'autorització dels autors o administrador de la web.
© www.esquidemuntanya.com contacte