09-02-2020 - Monturull
09-02-2020 - Coma de Vaca
09-02-2020


Avui hem provat el Balandrau, que feia dies que el tenem en ment. Hem estat a punt de penedir-nos de l'elecci ja que quan hem arribat al tram de pista sota la Creu de fusta, la neu era inexistent, o com a mnim, molt amunt.
Hem aparcat perqu no hem provat de pujar mes amunt creuant un curt tram amb neu i fang a la pista.
A les vuit en punt del mat hem carregat esqus a l'esquena fins a la cota 1750 on un un fil de neu obra d'un miracle, en ha perms avanar ja amb els esqus als peus. A la pista principal, a 1925 metres, fora neu marcada per moltes traces de raquetes i esqus HAGAN.
Pista fins a la Coma de la Fontlletera amb molta ms neu a mesura que guanyem altura i canviem d'orientaci. Justa a la marcada corba amb el pont amb barana de fusta, continuem amunt per l'esquerra del barranc de la Fontlletera, neu dura per que deixava clavar els cantells, no hem utilitzat ni ganivetes ni grampons. Dalt del llom carener, el Serrat de Granollers, continuem de forma ms suau i arribem al cim sense vent i completament sols.
Baixada pel mateix itinerari sense massa temps per deixar transformar la neu, just en les darreres baixades fins a la pista gaudim de la neu transformada.
Tornem a posar pells per remuntar la collada de Fontlletera i comenar el rpid descens recuperant la pista de Tregur a Pardines. La sorpresa ha estat trobar ms neu a la baixada pel tram orientat a nord de la zona de la Creu de Fusta arribant fins a 1725 metres on, inevitablement, hem hagut de descalar-nos per la manca de neu.
 
https://ca.wikiloc.com/rutes-esqui-de-muntanya/balandrau-des-de-tregura-09-02-2020-46514850Autor: Guillem
 
  Comentaris:
No és pot reproduir la informació d'aquesta pàgina (texots i fotos) sense l'autorització dels autors o administrador de la web.
© www.esquidemuntanya.com contacte