09-02-2020 - Balandrau per Tregur de dalt
09-02-2020 - Traa Muga 2020
09-02-2020


Bones condicions a les capaleres del Ter i Freser. Entrem per la coma de l'Orri i en 15 minuts ja ens podem calar els esqus. A la primera part del bosc, a l'obaga, es progressa incmodament, per quan s'esclarissa i el sol escalfa la neu la cosa canvia. A partir de les 11:00 la neu ja est ben transformada i coronem el coll de la Coma del Clot cmodament. Descens per neu primavera bonssima fins el refugi de Coma de Vaca. Est precis, les condicions sn bonssimes. Pugem al Balandrau pel bell mig de la torrentera. Aqu la cosa ja canvia i la neu est molt endurida. El descens el fem anant a buscar la vessant ms solana, sota el Puig de Fontlletera. L'esquiada s tan bona que tornem a remuntar fins el Puig de Fontlletera per tornar a aprofitar les bones condicions del descens. Pernoctem al refugi de Coma de Vaca, molt ben atesos pel Xavi i l'Ivan. Si la intenci s obrir ms caps de setmana triomfaran, doncs aquesta zona deu ser de les que est en millors condicions de tot el Pirineu.
L'endem pugem fins el coll de Caran i carenagem fins el coll de Tirapits. Descens fins als Aigols Podrits i coronem el coll de Freser. Zigzaguegem fins el Bastiments amb els esqus als peus, fent una mica l'ndio a la part final. Descens amb neu primavera que sembla una pista d'esqu fins al coll de la Marrana, i d'all fins a l'aparcament inferior de l'estaci per neu endurida.
En resum, cares suds i solanes en general en molt bones condicions. Vessants obagues amb neu molt endurida. Una bona xalada i aprofitar per aquesta zona del Pirineu que tan costa trobar-la en bones condicions.
 
Autor: Insaciables
 
  Comentaris:
No és pot reproduir la informació d'aquesta pàgina (texots i fotos) sense l'autorització dels autors o administrador de la web.
© www.esquidemuntanya.com contacte