23-02-2020 - Tossa Plana de Lles
22-02-2020 - penya sabocos per Panticosa Ice (Panticosa)
23-02-2020


sortim diumenge mat des de l'estaci d'esqui de formigal, parking del portalet. remuntem per les pistes. a dalt treiem pells i baixem cap a tuca roya fins la base del anayet. posem pells i ganivetes i remuntem les pales fins arribar a la base de la cara nord.
ascendim per la nord classica, tot en piolet tracci i en ensamble, montant una reuni intermitja en el tram de 65 que es on la neu est ms justa i sucrosa. quin gust dur uns hagan ben lleugers a la esquena!
baixem del anayet per la normal i al coll calcem esquis i avall fins als llacs gelats. neu cremeta espectacular al sol. posem pells de nou i remuntem la punta espeluciecha sota una calorada gens normal per aquest temps. davallem per la cara nord cap a l'estaci d'esqu, direcci al cotxe. allo es una paret molt vertical i molt gelada.
s'ha danar molt en compte! sembla que els esqus agafen... pero en una d'aquestes un company que anava derrapant rellisca i cau 150m pendent avall a gran velocitat. ens duem un bon ensurt pero per sort no enganxa cap roca. sense mes contratemps baixem a buscar les pistes, neu pasta al sol.+
surten 15km i 1300 de desnivell en algo ms de 6h cotxe a cotxe.
 


dins la via

la nord

des de la part de dalt de l'estacio

baixant del anayet

Autor: JosepBT
 
  Comentaris:
No és pot reproduir la informació d'aquesta pàgina (texots i fotos) sense l'autorització dels autors o administrador de la web.
© www.esquidemuntanya.com contacte