23-02-2020 - Anayet (per la nord) des de parking Portalet
22-02-2020 - Tossa d'alp pel Cap del Serrat Gran
22-02-2020


sortim des de Panticosa poble. la part d'abaix de l'estaci est tancada. tot i aix, a les pistes hi ha un filet de neu dura que permet pujar i baixar amb els esqus posats. noms hem de portejar uns 100m.
neu fora gelada, les ganivetes no estaven de ms.
arribem fins al punt de l'estaci obert al public. d'es d'alli es veu clarament penya sabocos i el corredor panticosa Ice per el qual volem pujar. atravessem tota la estaci. un cop s'acaba, la traa es molt evident. les tres primeres zetes son en neu dura, pero despres ja es crosta. un company pren la decisi equivocada de posar-se grampons i s'enfonsa a cada pas. total 3h de aproximaci.
arribem a peu de canal, poso els Hagan a l'esquena i amunt! el corredor te prou gel per progresar (tot piolet tracci on fa falta), pero escs per protegir - es fa en roca amb pitons i totems. noms usem 2 cargols curts al empalmar els 2 primers llargs.
arribem a final de la via. els sol pega molt fort i ens fa por que s'en vagi avall tot, aix que pujem a l'avantcim i no arribem a la cima.
la primera baixada per una pala empinada acanalada s espectacular, amb neu crema. per un cop arribem a l'ombra... es torna crosta molt pesada, que fa molt farragosa la baixada fins que tornem a l'entorn de l'estaci. un cop all per pistes i l'ultim tram per la pista tancada..
 


inici des del poble

vista del corredor

progressant pel corredor

al avantcimAutor: JosepBT
 
  Comentaris:
No és pot reproduir la informació d'aquesta pàgina (texots i fotos) sense l'autorització dels autors o administrador de la web.
© www.esquidemuntanya.com contacte