22-02-2020 - Tossa d'alp pel Cap del Serrat Gran
23-02-2020 - Poble Mentet - Vallter
22-02-2020


Quedem a les 8:00h a en el bar de l'estaci de Vallter per esmorzar. Si arribes ms tard, hi ha el perill de trobar la carretera i prquing collapsat.
Som 10 que volem fer la travessa per dormir al poble de Mentet, i 4 ms que fan un "puja i baixa" de dissabte.
Enfilem cap el Coll de la Geganta. A la part final alguns ho fan per la gespa i roca sense problemes. Ja fa calor. Coll de la Geganta. Baixem amb pells amb flaqueig suau i no gaire endurit fins al Estany de Bassibs i pugem al Pic de Bassibs (2845m).
Mengem alguna cosa amb la calma. Volem baixar per la canal de l'Avi, hi han dubtes de fer 2 grups de baixada, per finalment ens tirem tots per la canal. Un encert! Canal dreta (S3-S4) i llarga, sortida ampla, neu crema. Fantstic! De les millors baixades de la zona. El Xavi baixa primer amb els seus esqus Hagan.
Baixem fins al Pla de Mourens amb un gran somriure a la cara. Posem pells i remuntem per un petit tub fins al coll on a la dreta tenim el Pic de la Dona. Ens separem del grup de "puja i baixa".
Busquem la millor entrada (a l'esquerra del coll natural) per baixar a la Coma de la Dona. Tornem a triomfar amb una sortida dreta (S3), ample i amb una crema espectacular. Ja son passades les 3 de la tarda.
Baixem fins a trobar el bosc, la neu s va transformant, una mica de senglar, cabana dels Alemanys on fem un segon mos rpid, continuem com podem amb esqus amb algun tram a peu i fent gimcana amb neu dura i crostes varies. Ja veiem el poble de Mentet (Conflent - Catalunya Nord) al fons, ja veiem la pastanaga. A la cota 1500m ens traiem els esqus doncs ja no hi ha neu continua. Carregem els esqus a l'esquena i per un cmode corriol anem baixant. Just abans d'entrar al poble, toca creuar el riu on baixa fora aigua (la cota ms baixa de la sortida) per una rampa de ciment per cotxes, que uns fem corrents, d'altres saltant sucant botes. Pujada fins al poble, on el creuem saludant als poc vens que veiem. La gte on dormim est a dalt de tot (vaja!), una mica apartada del poble. Som les 17:30 de la tarda.
Saludem a la Florence de la "La Cavale". Gte cmoda, amb "personalitat prpia", cavalls, decoraci mongola, habitacions senzilles, dutxa, llar de foc, molt bon sopar...
1153m positius - 1737m negatius; 15,6km.

Continua a "Poble Mentet - Vallter" (2020-02-23).
 


Pujant el coll de la Geganta

Baixa flanquig al Estany de Bassibs

Pic de Bassibs

Fent peuets amb uns esqus que comencen amb

En mig de la canal de l'Avi, el lloc estret

La canal de l'Avi.


El cim Bassibs i la canal de l'Avi al centre

Baixant a la Coma de la Dona

Refugi dels Alemanys

Poble de Mentet. Part superior, el coll de Mentet (carretera).

Treiem esqus cota 1500


Cases de Mentet

Interior de la Gte La Cavalle

Interior de la Gte La Cavalle
Autor: Ernest
 
  Comentaris:
No és pot reproduir la informació d'aquesta pàgina (texots i fotos) sense l'autorització dels autors o administrador de la web.
© www.esquidemuntanya.com contacte