01-03-2020 - Carlit des de estany de llanaux (intent)
29-02-2020 - Pic de Bacivers
28-02-2020


Dijous a la tarda sortim dels Baos de Panticosa cap al Bachimaa. Plou, tornant-se neu cap a la cota 2.000. Sobre aquesta cota es poden calar esqus, tot i que nosaltres seguim a peu fins al refugi guardat. Total, els HAGAN no pesen res. Neu, vent i mala visibilitat. Sols al refugi.

L'endem el dia s gloris, tot i que s'ha acumulat poca neu, molt ventada. Remuntem la presa per la dreta i travessem per el llac de Bachimaa Alto pel mig, directes al refugi lliure de l'altre extrem, on deixem les coses per passar la nit de tornada. Tornem a entrar al llac, i apuntem directes al Cuello del Infierno, al que s'arriba amb una capeta de neu nova per pendents suaus. En girar a l'esquerra, ja per vessant N, tot canvia. Pendents fora drets amb alternances de neu molt dura, regel sucrs i neu fonda ventada. Deixem esqus i seguim a peu a buscar l'esper NO, on les coses no milloren gaire. Passem la cota 2.900 i comencem a progressar per l'aresta, fins a fer cim, cota 2.990 (descartem la idea inicial del Infierno O, doncs el flanqueig presenta la mateixa neu sobre les plaques de la marmolera, tot molt exposat).

Descens directe delicadet per retornar al Cuello. El retorn al refugi lliure poc gaudidor, amb dos o tres remadetes per superar les cubetes dels llacs, tot i que la neu es mant fora b.

El tercer dia volem tornar als Baos per Batanes, pero resulta molt complicat per l'entrada de mal temps, visibilitat gaireb nulla. Tornem pel refugi guardat, esquiant fins la cota 1.900, tot i que treient-se els esqus dos o tres cop.
 


Travessant l'embassament de Bachimaa Alto, cami del refugi lliure de Bachimaa

Sortint cap al Cuello del Infierno, des del refugi lliure de Bachimaa

Arribant al Cuello del Infierno

Aresta final del Garmo Blanco

Descens del Garmo Blanco pel vessant N

Cuello del Infierno. Al fons, Tebarray
Autor: Tinku 6000
 
  Comentaris:
No és pot reproduir la informació d'aquesta pàgina (texots i fotos) sense l'autorització dels autors o administrador de la web.
© www.esquidemuntanya.com contacte