08-03-2020 - Petit Peric
08-03-2020 - Font Blanca per Rialb
08-03-2020


Sortim amb uns esquis HAGAN als peus des el primer revolt de la carretera que va del Pla de l'Ermita a l'Estaci de Boi-Tahull.
Calcem els esquis des la mateixa carretera. Les ultimes nevades i sobre tot el vent ha deixat el bosc ben carregat de neu. Enfilem per la pista fins a creuar el torrent de Sant Mart.
All el bosc s'aclareix i seguim remuntant per el marge dret fins arribar a sobre una gran circ que queda tancat per el Tossal de Rus i el Tossal de la Mina al Sud. L'itinerari segueix amb unes suaus pendents que en porten fins el Coll de Rus. Posem ganivetes, dons sembla que estigui gelat, i ens arribem al Tossal de Rus i desprs de carenejar arribem en 15 minuts al Tossal de la Mina.
Baixem directes per la pala nord. Ens un mirem repetides vegades, per sembla que la pala aguanta. Un bon gruix de neu pols ens fa xalar d'all mes.
A partir d'all la baixada la fem pels suaus pendents fins al comenament del bosc. All per dins del bosc i a l'esquerra del riu iniciem un descens fantstic per un magnifica neu pols entre mig del arbres.
Al tro final del bosc ens traiem els esquis, dons ja comencen a treure els nas els rocs.
Travessem el torrent i per la pista arribem de nou fins al cotxe

 


Travessant el torrent de Sant Marti

Arribant a la gran pleta sota el Tossal de Rus i el Tossal de la Mina


Al fons el Port de Rus. A la dreta el Tossal de Rus i mes a la dreta el Tossal de la Mina


A la carena pujant cap el Tossal de Rus. Al fons el Montsent de Pallars, Montorroio, Mainera i Saburo

Disfrutant del descens
Autor: Victors
 
  Comentaris:
No és pot reproduir la informació d'aquesta pàgina (texots i fotos) sense l'autorització dels autors o administrador de la web.
© www.esquidemuntanya.com contacte